Hogyan segíthet a személyzeti tanácsadó állást találnunk?

Nincs túl sok előrelépés az álláskeresésünkben? Kérjük ki egy személyzeti tanácsadó segítségét!

De miért érdemes munkaerő-toborzásért felelős személyhez fordulnunk?

  1. A munkaerő-toborzó jól ismeri a számunkra releváns iparág munkaerő-piaci lehetőségeit!

  2. A legfontosabb ok, amiért tanácsos munkaerő-toborzó céghez fordulnunk, mert ők pontosan ismerik azt az iparágat, melyben munkát keresünk. A munkaerő-toborzó személy minden idejét az álláspiacon tölti. Ők pontosan tudják, melyik cég keres új munkatársakat, hol vannak átszervezések és melyek bocsátanak el alkalmazottakat.

  3. Kiterjedt hálózattal rendelkeznek és ismerik a megfelelő embereket

  4. A munkaerő-toborzó személy kiterjedt iparági hálózattal rendelkezik és ismeri az egyes szektorok piacvezető cégeit, azok aktuális munkaerő szükségleteit. Mivel a toborzási tanácsadó közvetlen kapcsolatban áll a HR osztállyal, így általa nagyobb esélyünk lehet egy jövőbeli személyes interjúra, mint azoknak, akik csupán egy álláshirdetésen keresztül pályáznak az adott állásra.

    Amellett, hogy a toborzó egy erős hálózattal rendelkezik, tudomása lehet olyan nyitott pozíciókról is, melyek még nem lettek hivatalosan közzé téve, így első kézből értesülhetünk ezen állásokról. Személyzeti tanácsadónk révén arról is információt kaphatunk, hogy mely cégeknél vannak elégedetlen alkalmazottak vagy egyéb, munkaerővel kapcsolatos problémák.

  5. Tippeket kaphatunk, hogyan készüljünk fel az állásinterjúra

  6. Mivel a személyzeti tanácsadók pontosan ismerik a céget, akivel állásinterjúnk lesz, így jól fel tudnak készíteni minket. A munkaerő-toborzótól értékes visszajelzést is kaphatunk interjúnkról. Az interjúval kapcsolatos visszajelzések sokat segíthetnek az álláskereső számára. Ahelyett, hogy az interjúztató cég válaszára várnánk, toborzási tanácsadónk révén már korábban információt szerezhetünk arról, milyen benyomásai voltak a cégnek rólunk, az állásinterjú során.

  7. A személyzeti tanácsadóval legyünk folyamatos kapcsolatban és ajánljuk fel neki segítségünket!


A toborzók abban az esetben lehetnek a legnagyobb segítség számunkra, amennyiben minden támogatást megadunk munkájukhoz és adott esetben az éppen állást kereső ismerőseinket is beajánljuk számukra. Általában a legtöbben arra panaszkodnak, hogy nem kapnak visszajelzést a toborzásért felelős személyektől. Hívjuk fel őket és kérdezzük meg, hogy áll a helyzetünk és hogyan lehetnénk az ő segítségükre.