Négy remek tipp, hogyan tűnjünk elfoglaltnak munkahelyünkön!

1.Kezdjünk korán!

„Mi? Ennek nincs értelme…”. Azért gondoljunk bele egy kicsit jobban: ha 1-2 órával korábban kezdünk, valószínűleg senki nem lesz még a munkahelyünkön, aki figyelne arra, hogy mivel foglalatoskodunk. Szörfözhetünk az interneten, felhívhatjuk barátainkat, összeírhatjuk a bevásárló listát stb. Miután munkatársaink megérkeztek, újságoljuk el nekik, milyen sok teendővel kell ma megbirkóznunk, ezért már kora reggel elkezdtük az aktív munkát.

2. Haladjunk gyors léptekben!

Ha valamilyen megbízást kapunk (pl.: el kell mennünk a levelekért a postára) tüntessük fel magunkat olyan színben, mint aki nagyon siet egy fontos üzleti találkozóra. llyen esetben mindig legyen a kezünkben egy mappa, így az egész még életszerűbbnek fog tűnni…akkor is, ha éppen csak a mosdóba indulunk!

3. Küldjünk ki rengeteg emailt!

Nem feltétlenül céges emaileket kell kiküldenünk. Küldjünk emailt barátainknak. Gépeljünk nagyon sokat. A szorgalmas billentyűleütések azt a benyomást kelthetik, mintha nagy erőkkel dolgoznánk egy fontos projekten.

4. Legyünk csendesek!

Ha csendesek vagyunk, felettesünk azt gondolhatja, hogy keményen dolgozunk. Szórjuk szét papírjainkat asztalunkon és szegezzük tekintetünket a számítógép képernyőjére, így még inkább azt sugallhatjuk, mintha teljesen elmerültünk volna a munkában.